Dubbla klassmål gav Liverpool-seger

Två magnifika mål.

Elfte raka utan förlust.

Ett formtoppat Liverpool blev vinnare i stormötet med Manchester City.

Tabellsexan Liverpool har verkligen hittat formen i Premier League under vintern. Senaste förlusten var mot Manchester United den 14 december, sedan dess har ”Pool” varit obesegrat i tio raka omgångar.

Och tidigt i dagens toppmöte med Manchester City visade spelarna med toppform att de vill förlänga sviten, och förbättra sin position i den engelska högstaligan.

Premier League 2014-2015

Liverpools korta, snabba och ettriga anfallstrio pressade högt på Citys backlinje – och då kom misstagen. En rättvänd Raheem Sterling med full fart mot straffområdet skapade yta, passade åt vänster till mittfältaren Jordan Henderson som var kapten för dagen. Henderson vek in två steg i planen och det skruvade och välplacerade klassavslutet ställde den engelska landslagsmålvakten Joe Hart mellan bortalagets stolpar.

De ljusblå höll jämna steg i den tempofyllda matchen, skapade inte särskilt många skott på mål. Men gästerna var effektiva. Den kvicke anfallaren Sergio Agüero fick alla hemmaförsvarare att fokusera på honom, en nätt liten djupledspassning till en omarkerad Edin Dzeko som säkert kvitterade till 1–1 i den 25:e minuten.

Lagen behöll samma fart i den andra halvleken. Och Liverpools avslut som hittade nätmaskorna var nästan identiskt med öppningsmålet. Den här gången var det brassen Coutinho som skruvade in 2–1 med kvarten kvar att spela.

I slutminuterna försökte bortalaget att återigen kvittera, men ett disciplinerat försvarsspel av Liverpool lät inte City få oavgjort. Seger för Liverpool som nu klättrar förbi Southampton i tabellen och är ny femma. Och är nu obesgrat i elva raka Premier League-omgångar. Medan City tappar avstånd på serieledaren Chelsea, fortfarande fem poäng efter men med en match mer spelad än Londonlaget.