Malin Reuterwall släppte in två mål för Umeå. Foto: TV4

Dubbla misstag fällde Umeå

Umeås misstag kostade poäng hemma mot Rosengård. Den regerande svenska mästaren, med Marta på bänken från start, vann med 2–1.

Umeå slarvade rejält under första halvlek hemma mot Rosengård. Och det kom att kosta mycket.

Sex minuter in i matchen vann Rosengårds Anja Mittag ett motlägg inne i straffområdet mot en passiv Emma Berglund. Bollen rullade retfullt långsamt förbi den felplacerade keepern Malin Reuterwall.

Damallsvenskan 2014

Missade en rensning

En halvtimme senare var det dags igen.

Berglund missade en rensning och bollen dök ner hos Anita Asante. Den engelska landslagsspelaren drog till och Reuterwall släppte bollen enkelt förbi sig.

Spelade upp sig i andra

I andra halvlek spelade Umeå upp sig och med tio minuter kvar reducerade Lina Hurtig. Men närmare än så kom aldrig Umeå.

– De gör riktiga skitmål. Vi slarvar. I andra halvlek försökte vi hålla i bollen lite mer, säger Umeås Hanna Sandström till TV4 Sport.

”Marta en injektion...”

Marta byttes in med 20 minuter kvar att spela och bjöd publiken på ett par pigga aktioner.

– Hon var en injektion när kom in, som gav energi till övriga gruppen, säger Rosengårdstränaren Markus Tilly till TV4 Sport.