Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenske målvakten Viktor Johansson kramar om familjemedlem efter att matchen avbrutits i Bryssel. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Efter dådet i Bryssel: Sveriges EM-kvalmatch avbröts

Uppdaterad
Publicerad

De svenska spelarna har tagit ett beslut om att inte avsluta mötet med Belgien – efter dödsskjutningen i Bryssel.

Ett beslut som de belgiska spelarna står bakom och matchen är därmed avbruten.

Efter dödsskjutningen i Bryssel, där två svenskar har bekräftats döda, har nu de svenska spelarna beslutat att inte fullfölja matchen.

Det är ett beslut som även de belgiska spelarna står bakom och matchen är därmed avbruten.

– Just nu är vi trygga och säkra inne på arenan. Man vill inte att svenskar ska gå ut på stan just nu, sa SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman tidigare under kvällen.

Arenan under lockdown

Spelare, ledare och supportrar hålls nu kvar på arenan som är under ”lockdown”. Gärningsmannen ska fortfarande vara på fri fot.

”Den belgiska polisen vill av säkerhetsskäl att svenska supportrar stannar kvar på arenan. Ta del av information från funktionärer, ansvariga myndigheter och SvFF:s personal på plats. Vi återkommer när belgiska myndigheter ger oss ny information. Behåll lugnet och ta hand om varandra”, skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

Det stod 1–1 i matchen när den avbröts.

Se målen här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.