Atlético Nacional vill ge bort titeln till Chapecoense. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter flygkraschen – motståndarlaget vill skänka bort titeln

Uppdaterad
Publicerad

Under resan mot det brasilianska fotbollslaget Chapecoenses största match någonsin kraschade flygplanet och 71 personer omkom. Nu vill finalmotståndet Atlético Nacional ge bort titeln i Copa Sudamericana 2016.

Det var under tisdagsförmiddagen, svensk tid, som det brasilianska laget Chapecoense reste till Colombia för finalen i Copa Sudamericana. Men den största matchen i klubbens historia skulle aldrig bli av. Flygplanet med 81 passagerare och besättning kraschade i bergsområdet som omger staden Medellin.

Spelare, klubbar och fans runt om i världen har under dagen visat sitt stöd för klubben. Och finalmotståndet var inte sena med att hedra offren. På sociala medier manar Atlético Nacional supportrar att ta sig till finalarenan – med ljus och vita kläder.

Twitter

”För evigt vara mästare”

Och i ett pressmeddelande önskar Atlético Nacional att titeln går till Chapecoense.

”Vi hoppas att Conmebol (sydamerikanska fotbollsförbundet) ger Copa Sudamericana-titeln till Chapecoense. För att hedra deras förlust och för att hylla de omkomna. För oss kommer Chapecoense för evigt att vara mästare i Copa Sudamericana 2016”, skriver klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.