Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Fridolina Rolfös tankar om skadeperioden. Foto: Bildbyrån.

Efter skadeperioden – Fridolina Rolfö siktar mot EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö brottades med en knäskada under våren och VM.

Efter bärgat VM-brons väntade operation för den svenska stjärnan.

Nu siktar hon mot kommande EM-kval.

– Vi får se hur kommande veckor är, säger hon till SVT Sport.

En Champions League-titel och ett bärgat VM-brons. Sedan väntade en knäoperation för Fridolina Rolfö som höll henne borta från fotbollen i flera månader.

– Det har varit upp och ned. Det var min första långtiddsskada och nya utmaningar för mig, kan man minst sagt säga. Nu handlade det inte om att vinna nästa match utan om att kunna böja mitt knä lite grann – eller gå igen. Det var tufft, säger Rolfö till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Var det lite som att gå en match mot sig själv?

Lite. Jag fick testa mitt psyke och det har varit jätteintressant. Det blev min egen kamp, för jag älskar att träna och utvecklas och hela tiden bli bättre.

”Hade otroligt ont”

Under VM kom ständigt frågan om det skadade knät upp. Men det var inget som störde Rolfö.

– Det som tog energi var smärtan och hur jag kände i alla matcher. Det var något jag brottades med under hela VM och jag undrade hur det skulle kännas under matcherna. Jag hade så otroligt ont och behövde göra olika saker för att det skulle fungera, säger hon.

Rehaben har hon gjort tillsammans med storstjärnan Alexia Putellas.

– Det har varit skönt att ha henne. vi har haft liknande skada och har hjälpt varandra och tränat ihop. Det var extra speciellt eftersom vi kom tillbaka samtidigt också.

”Jag siktar på och vill vara med”

Nu känns kroppen bra – och även om Sverige kommer missa OS väntar här närmast ett EM-kval och på onsdag tar Peter Gerhardsson ut sin trupp.

– Det återstår att se. Vi får se hur kommande veckor är, men jag satsar på att bli uttagen. Sen får de bestämma om jag är med eller inte, jag siktar på det och vill vara med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet