Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Ekdal: ”Gått från helvete till en gladare tillvaro”

Uppdaterad
Publicerad

Det har länge varit osäkert kring Albin Ekdals skada. Men 26-åringen har gjort stora framsteg. ”Jag är förhoppningsvis helt hundra om tre, fyra dagar” säger han till SVT Sport.

Frågetecknet kring Albin Ekdals vara eller icke vara i landslaget på grund av den skada han ådrog sig på en nattklubb för drygt tre veckor sedan har varit stort. Men en övertygande rehabiliteringsproccess tar honom allt närmare spel.

– Dagsläget är som så att jag ska kliva in i lite mer träning i dag, och förhoppningsvis om tre, fyra dagar vara helt hundra för att köra maxträning, säger Albin Ekdal till SVT Sport.

Fotbolls-EM

Går rehaben enligt plan?

– Absolut, det tycker jag. Jag tycker det har gått över förväntan. Det känns bra både med huvud och ben, så jag blickar framåt och kämpar vidare, säger han.

– På bara några veckor har det gått från helvete till en inte perfekt sits men jag mår bra och kroppen känns bra. Jag är betydligt gladare över tillvaron gentemot några veckor sedan.

I morgon reser landslaget till Malmö för landskamp mot Slovenien.

Se hela intervjun i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet