Trotjänaren Susanne Moberg kan pusta ut efter att Kristianstad klarat den akuta ekonomiska krisen. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Ekonomiska krisen över för Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Den ekonomiska krisen är tillfälligt över för damallsvenska Kristianstad. Under fredagen gav Kristianstads kommun klartecken för att skriva av en skuld på 181 000 kronor.

– Det känns fantastiskt skönt, säger KDFF:s sportchef Henrik Nygren till Kristianstadsbladet.

Kristianstad DFF har varit tvungen att få ihop en miljon kronor innan den 31 augusti för att kunna få elitlicensen för nästkommande säsong beviljad. Och nu finns alltså pengarna där.

– Det har varit en lång och jobbig väg, men nu känns det fantastiskt skönt. Vi har fått pengar från nya och gamla partners, säger KDFF:s sportschef Henrik Nygren till Kristianstadsbladet.

”En bra dialog”

De ekonomiska bidragen har kommit från flera olika håll, men kommunens hjälp har varit avgörande för KDFF.

– Det stämmer, vi har hela tiden haft en bra dialog med dem och när de visade klartecken för det som vi har pratat om så var vi i hamn.

”Gjort det som krävs”

Kristianstad kommer nu att sammanställa siffrorna och sedan skicka in papperna till Licensnämnaden senast den 1 oktober.

– Vi har fortfarande inte fått elitlicensen beviljad för nästa säsong, men vi har gjort det som krävs och nu är vi på grön kvist igen när det gäller ekonomin, säger Nygren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.