Anders Svensson och Mikael Ishak i närkontakt när Elfsborg gästade Randers i Europa League-kvalet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ribban räddade Elfsborg: ”De dominerade”

Elfsborg fick med sig 0–0 från bortamötet med Randers i den andra kvalomgången till Europa League.

Stjärnan Anders Svensson fick ett mål bortdömt men danskarna var en ribbträff ifrån seger och dominerade i första halvlek.

”Vi är besvikna på spelet men fick ett resultat som vi kan jobba vidare med”, säger målvakten Kevin Stuhr Ellegaard till SVT Sport.

Den första halvleken var rejält dyster med Elfsborgsögon sett och Randers spelade klart bättre. Efter en kvarts spel nickade Jonas Borring i ribban, och skallade samtidigt ihop med 19-årige ytterbacken Jesper Manns som fick bäras ut på bår med en trolig hjärnskakning.

– Jesper fick ett tre centimeter långt jack i huvudet. Han känner sig omtöcknad men mår förhållandevis bra. Vi avvaktar tills morgondagen för att se vad han utvecklar för symptom. Nu är det vila som gäller, säger lagläkaren Matilda Lundblad till SVT Sport.

Europa League

Svenssons mål bortdömt

Tio minuter senare kom Mikael Ishak, en del av det svenska U21-landslag som blev Europamästare, fri från vänster. Målvakten Kevin Stuhr Ellegaard – som själv spelade i Randers mellan 2007 och 2010 – räddade fint, men bollen gick i en båge mot mål innan Anders Svensson rensade på mållinjen.

Boråsarna hade en boll i mål i den 56:e matchminuten. Anders Svensson nickade via stolpen och in men domaren var säker på sin sak och dömde bort målet på grund av gruff i straffområdet.

Med kvarten kvar utgick Mikael Ishak efter att ha tagit sig för baksidan lår. Talangen hade fram till dess gjort en riktigt bra match.

”De dominerade”

Elfsborg fick ett gyllene läge att avgöra med en minut kvar på klockan. Simon Lundevall var helt ren men orkade inte hålla uppe farten och chansen rann ut i sanden. I stället vände spelet och Stuhr Ellegaard stod för en jätteräddning på ett volleyskott från nära håll.

– De dominerade i första halvlek och vi spelade inte som vi brukar. Men vi kom in i matchen mer och mer. Det känns okej att ha med sig det här resultatet till returen, säger Ellegaard till SVT Sport.

Returmötet på Borås Arena spelas den 21 juli.