Victor Claesson inledde målskyttet för Elfsborg. Foto: Adam Ihse/TT

Elfsborg undvek fiasko

Uppdaterad
Publicerad

Tillbakapressat och i underläge.

Men Elfsborg spelade upp sig mot Falkenberg och tog till sist en väntad seger.

Falkenberg är ett av de mest nederlagstippade allsvenska lagen på länge.    

Elfsborg är ett etablerat topplag. Trots det ledde Falkenberg med 2–1 efter halva matchen och en stark insats där de faktiskt hade kunnat göra ytterligare något mål.

Allsvenskan 2014

– Ja, det känns som att vi hade kunnat få mål tidigare så det kändes rättvist att vi fick in den två gånger, sade Anton Wede, som gjorde 1–1, till C More.

Rohdén kvitterade

Men den andra halvleken blev annorlunda. Redan efter en och en halv minut kom kvitteringen genom Marcus Rohdén, och 14 minuter senare gjorde samme spelare 2–1, fint framspelad av Victor Claesson som även assisterade till 2-2.

– Du har inte råd att sova och släppa in ett så pass skickligt lag, säger Falkenbergs tränare Henrik Larsson, som var besviken över lagets fokus under matchen, till C More.

– De är betydligt skickligare med bollen än vad vi är.

”Urusel match”

Inte heller Elfsborgs tränare Janne Mian var nöjd.   

– Det är ju en urusel match av oss sett till hur vi vill spela och agera på en fotbollsplan, sade han till C More, och hyllade Falkenberg:

– De krigar på jättebra och vinner säkert 98 procent av alla närkamper i första halvlek.

Noterbart är att det var publikrekord på Falkenbergs IP. Hela 5 406 åskådare såg matchen vilket kan jämföras med de 5 288 som såg Hallandsderbyt mot Halmstad för två år sedan.    

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet