Elfsborg vände underlägde – fördel i Europa-kvalet

De låg under med 1–0, men lyckades vända till 2–1. På Borås Arena dominerade Elfsborg mot norska Odd i den tredje kvalomgången till Europa League. Nu har de skaffat sig ett bra läge för avancemang i Europa-kvalet.

Trots att Elfsborg var närmast ett ledningsmål tog bortalaget ledningen i den 21:a minuten. Detta sedan domaren blåst straff efter att Henning Hauger kommit sent in i en duell och tacklat iväg en Odd-försvare i straffområdet. Olivier Occean satte straffen stensäkert bakom Kevin Stuhr Ellegaard.

Men bortalaget kom stundtals att hota med snabba omställningarna. Och efter ett friläge tvingades Anders Svensson dra ner Olivier Occean. – så pass hårt att lagkaptenens bandage – han hade fått en lättare smäll mot huvudet i början av matchen – åkt av.

Europa League

Strax före halvtidsvilan kom dock kvitteringsmålet. Viktor Prodell fick ett friläge och kunde enkelt skjuta in bollen.

Elfsborg fortsatte att dominera i andra halvlek, och det luktade ledningsmål för hemmalaget. Det fixade inhopparen Simon Lundevall när han i den 76:e minuten punkterade matchen med sitt 2–1–mål.

Returen spelas den 6 augusti på Skagerak Arena i norska Skien.