Thiago Motta avstängd i kväll och Aaron Ramsey avstängd i semifinalen mot Portugal. Foto: Bildbyrån

Varningskaoset som kan fälla Island

Uppdaterad
Publicerad

I går åkte Wales Aaron Ramsey på sitt andra gula kort i turneringen, vilket gör honom avstängd i semifinalen mot Portugal. Och han lär inte bli den sista. Inte mindre än 27 (!) spelare i de två återstående kvartsfinalerna riskerar nämligen avstängning – nio av dem bara i Island.

När Belgien åkte ut mot Wales i går fick backklippan Thomas Vermaelen se matchen från läktaren då han var avstängd. I kväll när Italien spelar mot Tyskland gör Thiago Motta likadant efter att ha åkt på sitt andra gula i turneringen mot Spanien i åttondelen. Och i Frankrike har man duon N'Golo Kanté och Adil Rami borta mot Island i morgon. Fyra avstängda spelare totalt i kvartsfinalerna, och i semifinalerna kan det bli fler – många fler.

Redan tre semifinal–avstängda

Efter två spelade kvartsfinaler har redan tre spelare fått sina andra gula och därmed missar semifinalen mellan Wales och Portugal. Det är förutom ovan nämnda Aaron Ramsey även Ben Davies i Wales samt William Carvalho i Portugal.

Fotbolls-EM

27 spelare kan bli avstända

När kvällens och morgondagens kvartsfinaler spelas, Tyskland-Italien och Frankrike-Island, är det så många som 27 spelare som riskerar att missa en eventuell semifinal. Elva av dem i Italien, nio av dem i Island bland andra. Där har bägge förstamålvakterna, Gianluigi Buffon och Hannes Halldórsson en varning hängandes över sig.

Gula raderas efter kvartsfinalerna

Först efter att kvartsfinalerna är spelade raderas alla gula kort som spelarna har fått under mästerskapet. Då kan de således inte bli avstängda i en eventuell final för ett gult kort i semifinal, utan bara för rött.

Spelare som riskerar avstängning i återstående kvartsfinaler

Tyskland (5 st)

Jérôme Boateng

Mats Hummels

Sami Khedira

Joshua Kimmich

Mesut Özil

Italien (11 st)

Andrea Barzagli

Leonardo Bonucci

Gianluigi Buffon

Giorgio Chiellini

Daniele De Rossi

Mattia De Sciglio

Éder

Lorenzo Insigne

Graziano Pellè

Salvatore Sirigu

Simone Zaza

Frankrike (2 st)

Olivier Giroud

Laurent Koscielny

Island (9 st)

Kári Árnason

Birkir Bjarnason

Johann Gudmundsson

Aron Gunnarsson

Hannes Halldorsson

Birkir Sævarsson

Kolbeinn Sigthorsson

Gylfi Sigurdsson

Ari Skúlason

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet