Experten ”Inte helt nöjd med truppen”

Uppdaterad
Publicerad

Inför dagens officiella uttagning tog SVT:s expert Frida Östberg ut sin egen VM-trupp. Och det två laguppställningarna skiljde sig på flera punkter – till Östbergs förtret. – Nja, den får sju av tio kanske, den är lite väl 'safe'.

SVT:s expert Frida Östberg tog ut sin önsketrupp till VM under förmiddagen. Något senare tog Förbundskapten Pia Sundhage ut den officiella, och de två trupperna skljer sig åt på flera punkter.

– Jag tycker dom spelar ”safe”. Visst, det finns en fördel med det också, i tryggehten, med tanke på att det inte har varit det bästa spelet i träningsmatcherna. Man har inte spelat ihop sig i startelvan och då kan det var skönt med trygghet.

Erfarenhet gick före

Pia Sundhage talade varmt om bland annat erfarenhet, och det finns det gott om i VM-truppen. Men Frida Östberg saknar spelare med andra spetskvaliteter.

– Någon som rör om i grytan litegrann. Främst tänker jag på Magdalena Ericsson, en fantastisk spelare. Hon har en bra vänsterfot och kan spela både ytterback och mittback. Hon har det där klöset som kan saknas i den här truppen. Hon tar närkamperna.

– Det är en OK trupp, en sjua. Men jag hade velat ha mer, konstaterar Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.