Foto: Bildbyrån

Flera ”chansningar” med till VM

Uppdaterad
Publicerad

Förutom Lisa Dahlkvist finns ytterligare fyskiska frågetecken med i Pia Sundhages VM-trupp. Totalt följer åtta spelare med till Kanada – trots att deras skadesituation är långt från optimal.

Pia Sundhage har tidigare uttryckt en oro över skadeläget i det svenska lägret. Och det märktes i den VM-trupp som presenterades idag, en trupp som innehöll flera namn som både tidigare och i dagsläget ses som fysiska frågetecken.

– Det hade varit enklare om alla varit friska, men nu har vi chansat lite faktiskt. Vi tror att några av de med småskavanker kommer bli helt ”fit for fight” när det gäller och smäller. Men så kan man inte göra med alla såklart, sade Pia Sundhage på dagens presskonferens där SVT Sport var på plats.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Charlotte Rohlin, Emma Berglund, Emma Lundh, Lisa Dahlkvist, Kosovare Asllani, Jenny Hjohlman och Jessica Samulesson har eller har nyligen haft skador som hållt dem borta från spel – men bedöms vara tillräckligt hela för att vara redo när VM inleds.

Spelar matcher i skyddshjälm

Även Elin Rubensson är med i truppen, trots att hon dragits med en hjärnskakning och spelar matcher i skyddshjälm.

– Nu mår jag bra, jag har spelat två matcher sedan skadan. Jag försöker att inte tänka på det, men svårt när man spelar med hjälm på huvudet, sade Rubensson på presskonferensen och fortsatte:

– Man tänker lite extra men det kommer släppa, och i VM kommer jag inte tänka på det alls.

Fotbolls-VM inleds den 6:e juni i Kanada, för Sveriges del blir det allvar den 8:e när Nigeria står för motståndet i Winnipeg.

Här är laget som ska representera Sverige i sommarens slutspel:

Målvakter:

Carola Söberg (KIF Örebro), Hedvig Lindahl (Chelsea) och Hilda Carlén (Piteå)

Försvarare:

Nilla Fischer (Wolfsburg), Emma Berglund (FC Rosengård), Charlotte Rohlin (Linköping), Lina Nilsson (FC Rosengård), Jessica Samuelsson (Linköping), Sara Thunebro (Eskilstuna), Amanda Ilestedt (FC Rosengård) och Elin Rubensson (FC Rosengård)

Mittfältare / Anfallare:

Caroline Seger (Paris Saint-Germain), Lotta Schelin (Lyon), Therese Sjögran (FC Rosengård), Kosovare Asllani (Paris Saint-Germain), Linda Sembrandt (Montpellier), Sofia Jakobsson (Montpellier), Lisa Dahlkvist (KIF Örebro), Olivia Schough (Eskilstuna), Malin Diaz (Eskilstuna), Emma Lund (Linköping), Jenny Hjohlman (Umeå) och Emilia Appelqvist (Piteå)

Reserver:

Marija Banusic (Chelsea) och Mimmi Löfwenius (Jitex)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Mer i ämnet