Experten: ”Tungt för hela Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Frankrikes Antoine Griezmann var offside i situationen som mynnade ut i Frankrikes segermål. ”Man gör en sådan heroisk insats, och bli straffade på det här viset, det känns tungt, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Frankrike hade kvitterat och tryckte på för att ta ledningen. Då var Antoine Griezmann i offsideposition när bollen slogs – som han sedan gick upp i duell på, störde målvakten Robin Olsen som tappade bollen till en Dimitri Payet som enkelt kunde lägga in 2-1 i öppet mål.

– Det måste vara oerhört tungt för spelarna, och för hela Sverige. Man gör en sådan heroisk insats, och bli straffade på det här viset, det känns tungt. Det är en miss av domaren, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

VM-kval fotboll

”Sverige gör en grym försvarsinsats”

Sverige överraskade i den första halvleken – och en imponerade Daniel Nannskog utbrast: ”Hatten av för Sverige i första”. Trots vissa svårigheter i början av andra kunde Emil Forsberg ge Sverige ledningen i den 55:e.

– Sverige gör en grym försvarsinsats, över i stort sett hela matchen. Man ligger rätt och ger understöd. man kan ta med sig mycket positivt från den här matchen, säger Nannskog och fortsätter.

– Man tappade något efter målet. Samtidigt som Frankrike släppte på handbromsen. Men jag tycker ändå inte att Frankrike skapade så mycket.

Förbundskaptenen: ”Det gör ont nu”

Svenske förbundskaptenen Janne Andersson var irriterad över målet.

– Det är solklar offside. Jag tycker att det är en heroisk insats av killarna. Det är så ini helsike surt, det gör ont nu kan jag säga, berättar han i Kanal 5.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet