Inget Real Madrid för De Gea, vars flytt inte hann bli klar i tid. Foto: Bildbyrån

Hetaste övergångarna i Fotbollseuropa

Uppdaterad
Publicerad

Transferfönstrets sista dygn brukar bjuda på en och annan saftig värvning. Få koll på vilka som kommer och går.

England

Manchester United har städat om ordentligt i truppen under sommaren. Senast att lämna är de offensiva krafterna Javier ”Chicharito” Hernández för Bayer Leverkusen och Adnan Januzaj för Borussia Dortmund (på lån), samt försvararen Jonathan Evans för West Bromwich.

Men de har även förstärkt och plockat in 19-åriga anfallaren Anthony Martial från Monaco för runt 400 miljoner kronor. Martial gjorde åtta mål på 31 matcher för den franska klubben förra säsongen. Kontraktet är skrivet på fyra år.

– Jag har alltid drömt om att spela i Premier League och att komma till världens största klubb är varje ung fotbollsspelares dröm, säger Martial till klubbens hemsida.

Lokalrivalen Manchester City har sett till att förstärka framåt under transferfönstrets sista dygn. Mittfältaren Kevin de Bruyne har plockats in från Wolfsburg, övergångssumman rapporteras ligga närmare hiskliga 700 miljoner kronor.

Ola Toivonen hann knappt presenteras för sin nya klubb Sunderland innan han fick spetsad konkurrens. Den italienska Liverpoolanfallaren Fabio Borini återvänder till klubben han spenderade säsongen 2013/14 i på lån.

West Ham gör som förra säsongen och plockar in före detta Arsenal-mittfältaren Alexandre Song på ett säsongslångt lån från Barcelona.

Spanien

Den största affären i Spanien under den sista dagen skulle ha blivit David De Geas från Manchester United till Real Madrid. Men målvakten, som spenderat säsonginledningen på läktaren för United, får stanna i England åtminstone till och med januari. Det sista pappersarbetet hann nämligen inte fram och affären gick i stöpet.

En spansk affär som blev var den som tog baskien Raúl García från Atlético Madrid till Athletic Bilbao.

Real Betis får återse klubbikonen Joaquín, som är tillbaka i klubben där han inledde sin karriär. Han ansluter från Fiorentina i Serie A och får dra på sig Betis-tröjan för första gången sedan han lämnade klubben 2006.

Tyskland

Adnan Januzaj till Dortmund och Hernández till Leverkusen, utöver det handlade det mesta om Wolfsburg under det tyska fönstrets sista timmar.

Flyktande belgaren Kevin de Bruyne med världsmästaren Julian Draxler som hämtas in från Schalke 04, Wolfsburg plockar även in brasilianske landslagsbacken Dante från Bayern München.

Italien

Juventus köper loss Hernanes från Inter, den brasilianske VM-mittfältaren har skrivit på ett treårskontrakt med den regerande mästarklubben. Juventus lånar även in Mario Lemina från Marseille, medan Mauricio Isla och Paolo De Ceglie går i motsatt riktning.

Alberto Gilardino återvänder till Serie A efter en sejour i kinesiska Guangzhou Evergrande. Ny klubbadress blir Robin Quasion och Oskar Hiljemarks Palermo.

En annan flyttvillig italiensk anfallare rör på sig. Före detta Juventusspelaren Alessandro Matri byter klubb för femte gången på två år(!) och lånas ut från Milan till Lazio.

Inter har plockat in kroaten Ivan Perisic, som lämnar Wolfsburg för spel i Inter. Kontraktet är på fem år och övergångssumman uppges ligga runt 180 miljoner kronor.

Silly season

Tiderna då fönstret stänger i olika länder

Måndag:

19.00 i Tyskland

23.00 i Italien

24.00 i Spanien, Frankrike och Nederländerna

Tisdag:

19.00 i England.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.