Fansen sågar SVT-experters utspel

Uppdaterad
Publicerad

Fansen går emot idén om att att banta allsvenskan till tolv lag.

SVT Sports experter Markus Johannessn och Daniel Nannskog lanserade i måndags idén om att minska allsvenskan från 16 till 12 lag för att öka kvaliteten. En majoritet av klubbarna är emot idéen och även fansen gör tummen ner.

– Om det är för att öka kvaliteten tycker jag det är konstigt. Det är ju ändå lite konstigt att det är första gången på femton år som ett lag tar sig till CL. Det har nog inte varit bättre de senaste femton åren, säger fansbasen Tony Ernst ( ordförande i Svensk Fotbollssupporterunion, SFSU) till SVT Sport och är orolig för att man även ska tappa publik på en nyordning av seriesystemet.

Allsvenskan 2014

– Jag är orolig att man ska ändra en massa och införa 12 lags-serier med tre möten mellan lagen och slutspel och hej och hå. Så lämnar publiken och det är ju inte bara att locka tillbaka den. Vi ska vara lite rädda om publiken man har.

Tror på försämrad utveckling med tolv lag

Ernst är snarare orolig för att svensk fotbolls utveckling blir sämre av en minskad högstaserie.

– Dessutom tror jag att minska lagen från 12 till 16 då ska man slå bort fyra lag. Just nu gäller det Gefle, Norrköping, Mjällby och Brommapojkarna. Där spelare kan utvecklas. Det handlar om 90 spelare som försvinner och inte på spela allsvensk fotboll längre. Jag undrar om kvalitén blir bättre på grund av det, funderar Ernst.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet