”Foppa” om Zlatans utbrott: ”Jag förstår”

Uppdaterad
Publicerad

Här ger sig Peter Forsberg in i Zlatan-debatten:

”Jag har sett bilderna. Jag skulle också bli arg och förbannad”, säger han i Skavlan.

Peter Forsberg och Zlatan Ibrahimovic är två av Sveriges främsta idrottare genom tiderna.

Båda är också kända för deras vinnarskallar, som ibland leder till dåligt humör.

”Klart man blir frustrerad”

I fredagens Skavlan ser Peter Forsberg likheter med Zlatan Ibrahimovic, och säger sig förstå fotbollssvenskens omtalade utbrott där han kallade Frankrike för ”skitland”.

– Klart man är frusterad. Jag har sett bilderna, tillbakapassen. Jag skulle också bli arg och förbannad. Men jag tror inte han menade att han skulle skälla ut hela Frankrike, säger Peter Forsberg.

När Peter Forsberg tänker på Zlatan tänker han på vinnarskallen. Ett av ”Foppas” starkaste Zlatan-minnen är när fotbollsstjärnan reducerade till 1–4 i VM-kvalmatchen borta mot Tyskland (”Bragden i Berlin” som slutade 4–4).

”Vinnarskalle”

– Vi låg under med 4–0 och alla trodde att vi skulle förlora med 9–0. Zlatan gör 1–4 – och springer mot mittpunkten! Han ville vinna matchen. Han har den där lilla extra vinnarskallen. Och då kan det bli fel uttalande efter matchen, säger Peter Forsberg.

Forsberg själv har varit med om att säga fel saker i affekt. (Ni minns säkert utbrottet på Börje. )

Skavlan sänds klockan 21 i SVT1 i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.