Formstarkt Örebro tar emot MFF

Uppdaterad
Publicerad

Mästarna Malmö FF har inlett serien starkt och har tre raka segrar och inte ett enda insläppt mål av nye förstemålvakten Robin Olsen. Idag väntar Örebro.

Olsen ser dock inte sig själv som anledningen bakom inledningen:

– Jag minns ett bra skott från Jakob Johansson i Göteborg, annars är det inga särskilda räddningar, säger han till Sydsvenskan.

Allsvenskan 2014

Nye tränaren Åge Hareide är dock väldigt nöjd med sin målvakts inledning av säsongen:

– Han blir bättre och bättre för varje dag. Han har inte släppt till så mycket under matcherna och tagit det som kommit. Hans styrka sitter bland annat i hans längd som är viktig vid defensiva hörnor och frisparkar. Det ser svårt ut att göra mål på honom med hans stora räckvidd, säger han till Sydsvenskan.

Örebro som också inlett starkt kommer från en 1-1-insats mot AIK och ligger på fjärde plats i tabellen.

– Det handlar om att stå upp och visa karaktär, säger Oscar Jansson målvakt i Örebro till Nerikes Allehanda.

Tränare Peo Ljung gillar sitt lags inledning och hoppas på ytterligare en stark insats på Berhn Arena ikväll mot serieledare:

– Vi har scoutat dem väl och på plats. Spelare som Rosenberg, Molins, Eriksson och Thern har oerhörda kvaliteter. Men vi tar med oss det vi gjort hittills och mixar det med vad vi kan om Malmö. Sedan får vi se hur det faller ut, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet