Linköping borta från guldstriden

Linköping är borta från den damallsvenska guldstriden efter 0-0 mot Eskilstuna, som i sin tur tappade serieledningen till Rosengård. En poäng skiljer dem åt inför den sista omgången där Rosengård har allt i egna händer.

Toppmötet var ytterst spännande med chanser åt båda hållen. Linköping pressade på för ett mål i slutet men fick inte hål på Eskilstuna. Mycket tack vare flera bra räddningar av Emelie Lundberg i Eskilstunas mål.

– Jag har aldrig haft så hög puls som jag hade de sista tjugo minuterna, säger Lundberg till SVT Sport.

Charlotte Rohlin, som gör sin sista säsong i Linköping, var nära att göra 1-0 på volley i den 85:e matchminuten. Men det blev inget mål – istället lämnade 34-åringen planen med tårar i ögonen.

– Jag är självklart besviken att vi inte vinner. Sen är jag lite besviken att det var min sista hemmamatch och att vi inte får vara med i guldstriden, sa Rohlin till TV12 efter matchen.

Linköping har fortfarande chansen att ta andraplatsen i tabellen, vilket skulle betyda Champions League-spel nästa säsong.

Fördel Rosengård

Trots att Linköping är borta från guldstriden fortsätter spänningen in i den sista omgången. Rosengård har allt i egna händer och tar hem SM-guldet om de vinner sin sista match mot Linköping.

Eskilstuna, som ligger en poäng efter, kan också ta hem guldet men då krävs det tre poäng i den sista matchen mot Göteborg samtidigt som Rosengård spelar oavgjort.

– Ganska nöjda med att få en poäng. Vi var lite i brygga i den första halvleken men gör en mycket bättre andra halvlek. Det var en tuff match mot en skicklig motståndare, säger Eskilstunas tränare Viktor Eriksson till TV12.