Charlotte Rohlin avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Rohlin har bestämt sig. Den här säsongen blir hennes sista. Och det är med en het allsvensk slutspurt som Linköpings försvarsklippa tackar för sig. På söndag tar tabelltrean LFC emot serieledande Eskilstuna.

VM i Kanada blev Charlotte Rohlins sista uppdrag med landslaget. Nu sätter hon definitiv punkt även för sin aktiva klubbkarriär, och hoppas på en guldkantad avslutning, avslöjar hon för SVT Sport.

Rohlin, som hela sin karriär varit sin hemstad och hemmaklubb trogen (Linköpings FC som fram till 2004 var BK Kenty) har ett SM-guld från 2009, fem cuptitlar, och en supercup-seger. Och hon har två gånger, 2010 och 2011, utsetts till årets back.

Vill avsluta på topp

Det blev 77 landskamper, med VM-bronset 2011 och EM-bronset 2013 som de främsta landslagsmeriterna, för 34-åringen som känner att tidpunkten att avsluta är rätt.

– Jag vill avsluta på topp men kroppen börjar också säga ifrån så jag känner att det är dags att jag lyssnar på den. Jag känner mig tillfreds med mitt beslut men samtidigt är det sorgligt och lite jobbigt såklart, säger Rohlin till SVT Sport.

 Kommer du att fortsätta i någon annan roll i LFC?

– Ja, jag kommer fortsätta i klubben på marknadssidan. Men jag vill också komma ut på planen så fort som möjligt igen, då som tränare av något slag. Jag kommer att gå tränarutbildningen till hösten så det blir ett första steg.

SM-guldet 2009 är den självklara höjdpunkten med Linköping. Och nu finns alltså chansen till ännu en mästartitel.

– Det skulle vara så häftigt att få avsluta med ett guld! Vi har jobbat så många år och byggt upp något väldigt starkt och stort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.