Sigurjonsson, här i det isländska landslaget, tidigare i Sundsvall. Foto: Bildbyrån.

Sundsvall redo för seger – utan EM-islänning

Uppdaterad
Publicerad

Utan Rúnar Már Sigurjónsson på planen vann Giffarna inte en enda allsvensk match under hans tid i klubben. Nu är EM-spelaren såld. ”Det är dags att vinna utan honom nu”, säger förre mittfältskollegan Lars Krogh Gerson inför matchen mot Helsingborg.

– Vi är redo att studsa tillbaka efter förlusten mot IFK Göteborg. Det är en stor revanschlusta i laget och Helsingborg är ett lag vi kan slå, säger Lars Krogh Gerson till SVT Sport.

Robin Tranberg går in på innermittfältet som ersättare för nyligen sålda Rúnar Már Sigurjónsson, som lämnade Giffarna för schweiziska Grasshoppers. Men tomrummet efter islänningen, som var med i EM, är inte lätt att fylla.

– Robin gjorde det bra mot Göteborg, men Runar gjorde många viktiga mål och det är något vi kommer sakna. Men nu får jag utrymme att gå mer offensivt, säger Krogh Gerson, som gjort två mål hittills i årets allsvenska. 

Sigurjónsson missade bara tre allsvenska matcher under sin tid i Sundsvall. I dem tog Sundsvall inte en enda vinst.

– Det är dags att vi vinner utan honom nu, säger Krogh Gerson.

Motståndarna Helsingborg, som besöker Sundsvall, har ännu inte vunnit på konstgräs denna säsong i Allsvenskan. Skåningarna har spelat fyra matcher på underlaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.