• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Guidetti har gjort åtta mål den här säsongen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Guidetti matchhjälte efter mål och klackassist

John Guidetti blev stor matchhjälte när hans Celta Vigo vann första kvartsfinalen i Europa League mot Genk. Svensken stod både för ett mål och en klackassist i sin första match på nästan en månad.

Celta Vigo fick annars en tung start då belgiska Genk satte 1-0 genom Jean-Paul Boetius redan efter tio minuter. Men när domaren blåste för halvtidsvila hade Celta vänt till 3-1 efter en lekfylld halvtimme.

Först stod John Guidetti och Pione Sisto för ett nordiskt samarbete då den svenske anfallaren klackassisterade fram sin danske lagkamrat som kvitterade. Drygt 20 minuter senare tog Guidetti saken i egna händer när han distinkt sköt in 3-1 med högern efter ett fint väggspel.

Europa League

Guidetti-mål

Däremellan hade Iago Aspas satt 2-1, bara tre minuter efter 1-1-målet. Guidettis mål är hans fjärde i Europa League den här säsongen och hans sjunde totalt.

Före onsdagskvällen hade den snart 24-årige anfallaren inte nätat sedan februari, och inte spelat på nästan en månad efter knäskadan han ådrog sig på landslagssamlingen i mars. Efter succékvällen mot Genk blev han utbytt i den 67:e minuten.

Matchen slutade till slut 3-2 till Celta Vigo sedan Thomas Buffel stått för en viktig Genk-reducering. Returen i Belgien spelas om en vecka.