Guidetti: ”Vi förtjänade 0–0”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var på väg att ta poäng mot Italien. Då slog Eder till i matchens slutskede och sköt segern till Italien. ”Vi förtjänar verkligen 0–0 minimum”, säger John Guidetti till SVT Sport.

Det återstod bara två minuter av ordinarie speltid när Italien sänkte Sverige med matchens enda mål.

– Vi förtjänade 0–0 minimum. Vi gör ett jättelyft från den första matchen och jag tycker att vi stänger Italien helt. Sedan händer det som inte får hända, Italien gör 1–0, säger John Guidetti till SVT Sport.

Fotbolls-EM

I matchminut 88 smällde Eder i 1–0 till italienarna och sköt därmed alla tre poäng till Italien.

– Ett inkast som de nickar fram till en forward. Jag halkar när han ska skjuta, ett bra skott i bortre men det ska inte få ske, säger Andreas Granqvist.

Trots en bra svensk insats har man fortfarande inte haft ett avslut på mål så här långt i mästerskapet.

– I dag möter vi ett av Europas bästa försvar, men det är klart att vi ska skapa mer framåt. Nu har vi en match kvar och måste vinna, säger Granqvist.

Sverige avslutar gruppspelet med match mot Belgien på onsdag.

– I dag får vi vara ledsna men sedan måste vi komma tillbaka och göra en grym match mot Belgien, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet