Se Matilda Nildéns mål mot sitt förra lag och Anna Sandbergs fullträff i spelaren ovan Foto: Bildbyrån/Viaplay

Häcken avgjorde sent mot AIK

Häcken åkte upp till ett soligt Solna och det skulle bara bli tre poäng.

Ett vilt kämpande AIK stod så när i vägen men två sena mål fällde avgörandet och Häcken gjorde just det – tog tre poäng.

AIK såg ut att gå mot blott sin andra trepoängare mot topplaget Häcken. Men Hisingslaget vände på skutan sent och avgjorde på tilläggstid (2-1).

Första halvlek förblev mållös och chansfattig så i andra halvlek krävdes förändring från båda lagen. Efter timmen spelad fick Maja Johansson hoppa in och tio minuter senare visade hon upp rejäl fart och gjorde 1-0 efter en kontring bakom landslagsmålvakten Jennifer Falk i Häcken-målet.

– Vi låg väldigt stabilt i försvaret, jag är jätteimponerad av insatsen i dag, en riktig krigarinsats, säger 1-0-skytten, tillika födelsedagsbarnet, Maja Johansson till Viaplay.

Häckens Sandberg avgjorde med kanon

Med mindre än tio minuter kvar hade AIK alltså det i egna händer. Men sen slog hon till, inhopparen och förre AIK-spelaren Matilda Nildén. Hon kom först på ett inspel och tryckte in bollen i öppet mål.

– Det var ett tag sen jag gjorde mål, att äntligen få göra det, det var en lättnad, säger Nildén till Viaplay.

Men Häcken var inte färdiga där utan forceringen hade börjat. När klockan precis hade tickat upp mot 90 minuter avlossade Anna Sandberg en rejäl kanon som gick ribba in och fastställde slutresultatet 2-1 till gästande Häcken.