Häcken stod för en urstark vändning hemma mot Real Madrid.

Katariina Kosola, 22, gjorde ett drömmål i 2–1-segern i Champions League.

– Det är ett mål jag kommer minnas, säger Kosola till SVT Sport.

Se drömmålet i spelaren ovan.

Häcken fick en mardrömsstart på matchen mot Real Madrid. Den spanska storklubben, som ligger på andraplats i seriespelet, tog ledningen redan i nionde minuten genom Signe Bruun.

Hemmalaget hade problem med passningsspelet nära eget straffområde.

– Det gäller att värdera. När man är så nära eget straffområde kan man spela enklare. De har det jobbigt i uppspelsfasen, konstaterade SVT Sports expert Hanna Marklund.

Men i andra halvlek var det ett helt annat Häcken som klev ut på Bravida Arena. Först kvitterade jättetalangen Rosa Kafaji 59:e minuten.

”Vilket mönsteranfall”

Mindre än 20 minuter senare gjorde hemmalaget mål på nytt. Efter ett fint anfall skickade Katariina Kosola in 2–1 i bortre krysset.

– Vilket mönsteranfall och vilket drömmål, ropade kommentatorn Chris Härenstam.

Målet blev matchavgörande och Häcken har nu två raka segrar i Champions League-gruppspelet.

– Det känns fantastiskt. Jag är mållös. Jag är så stolt över laget laget, säger Kosola till SVT Sport.