Häckens Zeidan Inoussa, nyförvärv från Brommapojkarna, gjorde mål på sin gamla klubb. Se målet i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån/Discovery

Häckens nyförvärv visade vägen i galna målfesten

Häcken har startat årets allsvenska utan att vinna. Men nu var det dags att få fira hemma på Bravida Arena.

Nyförvärven Julius Lindberg och före detta BP-spelaren Zeidane Inoussa stod för varsitt mål.

Häcken startade årets allsvenska med en rejäl plump då man förlorade och blev nollade på hemmaplan mot Mjällby. Därefter reste man till Stockholm och mötte Djurgården i en galen målfest som slutade 3-3.

När Brommapojkarna kom till Hisingen var det mer av den varan och det skulle börja på absolut bästa sätt.

Häckens nyförvärv Julius Lindberg skickade in en frispark som kaptenen Simon Gustafson nådde högst på och 1-0 stod på tavlan redan efter tre minuter.

Men Brommapojkarna har under inledning av allsvenskan visat att man kommer vara en tuff nöt att knäcka för många allsvenska lag.

Efter 16 minuter var det kvitterat genom Daleho Irandust – nio minuter senare kunde kapten Ludvig Fritzson skicka in ledningsmålet.

Det var inte slut där. Innan halvtid kvitterade Amor Layouni med en rejäl pärla utanför straffområdet.

Inoussa målskytt utan att fira

Efter Zeidane Inoussas succé i Brommapojkarna i fjol valde Häcken att värva 21-åringen för en rejäl summa. Det är så ofta som släkten är värst och måndagskvällen var inget undantag då löftet stötte in 3-2-målet utan att fira.

Nyförvärven var inte klara där då BP:s nye mittback Kaare Barslund kvitterade med halvtimmen klar. Men till slut blev det Häcken och Julius Lindberg, som startat säsongen bra, som fick fira efter ett läckert avgörande 4-3-mål på halvvolley.