Se Västerås ”spökmål” och missade straff mot Halmstad. Foto: Discovery+

Ny förlust för Västerås efter spökmål och missad straff mot Halmstad

Västerås har ännu inte gjort mål i årets allsvenska.

Men de har haft chanser – och varit riktigt nära.

Mot Halmstad kom säsongens andra straffmiss och ett ”spökmål”.

– Klart det är jättetungt, säger VSK-tränaren Kalle Karlsson i Discovery+.

I oktober 1997 gjorde Stefan Bärlin mål för Västerås i allsvenskan. Sedan dess har ingen lyckats upprepa den bedriften. Men när Halmstad stod för motståndet var det nära flera gånger om.

Phil Ofosu-Ayeh gjorde 1-0 tidigt för HBK och därefter tog VSK över taktpinnen. Det dröjde dock till andra halvlek innan det blev riktigt farligt.

Då fick Matteo Ahlinvi iväg ett avslut, som gick via målvakt, stolpe och Joseph Baffoe innan bollen rensades ut. Bollen dansade på mållinjen och bedömdes vara inne av Västerås-spelarna som protesterade utan att få gehör från domaren.

Straffspark i ribban

1-0 kvar på tavlan, när HBK:s målvakt Tim Erlandsson drog på sig en straff. Efter att Max Larsson missade i förra omgången så klev Jabir Abdihakim Ali fram – och satte bollen i ribban. Målet uteblev och Halmstad kunde räkna hem andra raka segern med 1-0.

De grönvita supportrarna fick därmed inte se ett allsvenskt mål i den tredje omgången heller. I nästa match ställs VSK mot Malmö FF.

– I andra halvlek blir det envägstrafik, vi trycker ner HBK. Vi skapar en del rikigt bra lägen. Vi får en straff igen som vi tyvärr inte gör mål på igen. Klart det är jättetungt, säger VSK-tränaren Kalle Karlsson i Discovery+.

Höjdpunkter från alla lördagens allsvenska matcher finns på SVT Play.