Hammarbys skyttekung Erik Israelsson nickade in 1-0 för Hammarby efter en tidig hörna. Foto: Bildbyrån.

Hammarby fick lucka i botten

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby vann bottenmötet mot Gefle med 2-1 och skaffade sig lucka ner till bottenlagen över EM-uppehållet.

– Vi hade svårt att bedriva fart och flera lag är tröga vid den här tiden av säsongen men det är skönt med tre poäng. Det blev onödigt spännande på slutet men bra att bryta trenden med en vinst, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand efter lagets med sju raka matcher utan vinst till C More.

Hammarby verkade ha full kontroll på matchen men Johan Bertilsson nickade in reduceringen 1-2 i slutminuterna efter att Gefle bitit sig fast i Bajens straffområde. Minuten senare fick Hammarbys Johan Persson ett direkt rött kort och slutet blev dramatiskt även om Gefle inte lyckades vaska fram någon klockren chans.

– Vi får lite nerv i det men jag väldigt besviken över att vi ligger under med 2-0 efter första halvlek. Det var ett mål för mycket, säger Gefles tränare Roger Sandberg, vars lag bara fått ihop fem poäng på tolv matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.