Hattrick av Ekdal – på en kvart

Cagliari hade aldrig gjort fyra mål borta mot Inter.

Albin Ekdal hade aldrig gjort mer än ett mål i en och samma ligamatch.

I dag sprack båda sviterna – på en kvart.

Snacka om formbesked. Albin Ekdal, som inte hade gjort ett enda mål tidigare denna säsong, slog i dag till med tre mål inom loppet av 15 minuter borta mot Inter på Giuseppe Meazza-stadion.

Det första målet, som innebar 2–1 till Cagliari, kom i den 29:e minuten, kom efter en målvaktsretur där försvaret inte fick bort bollen.

Serie A 2014-15

Missad straff

3–1, som kom fem minuter senare, kom på ett direktskott efter Victor Ibarbos passning.

Målet som fullbordade hattricket kom bara en minut efter att Cagliari missat en straff. På en rörig situation i straffområdet fick Ekdal en bra träff och målvakten var chanslös.

– Jag höll mig framme på lite returer och tog löpningar in i boxen helt enkelt. Jag var på rätt ställe vid rätt tidpunkt, säger han till sempreinter.com.

Tabelljumbo

Samtliga mål kom när Inter spelade med en man mindre efter att Yuto Nagatamo dragit på sig sitt andra gula kort efter 28 minuter.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om att jag skulle göra tre mål på en halvlek mot Inter, sade Ekdal i halvtid, enligt Football Italia.

– Kanske en av de största grejerna som har hänt i min karriär. Riktigt kul med tre mål och viktiga poäng för oss, säger han till sempreinter.com.

Cagliari låg inför matchen sist i tabellen med blott en poäng på fyra matcher. Inter har inlett desto bättre, med två vinster och två oavgjorda matcher, och endast ett insläppt mål.