Jenny Hjohlman tvåmålsskytt när Umeå skrällde mot Linköping. Foto: Bildbyrån

Hjohlmans dubbel sänkte Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Linköping tappade i guldstriden efter en skrällförlust hemma mot Umeå med 2-0. Stor hjälte var dubbla målskytten Jenny Hjohlman som sänkte östgötarna. 

LFC låg trea med en match mindre spelad. Avståndet till guldpositionen var bara sex poäng. Innan matchen. Men det som såg ut som ett gyllene läge blev något helt annat. Hemmastarka Linköping hade 1031 åskådare i ryggen, men hade väldigt svårt att göra något av sitt bollövertag.

Umeå var tätt, spelade smart och vände spelet. Och man hade Jenny Hjohlman. 25-åringen tryckte bort Magdalena Ericsson och lobbade sen in 1-0 efter dryga halvtimmen. Bollen tog sig precis över mållinjen och chockade hemmalaget.

Damallsvenskan 2015

UIK-anfallaren slog till igen tidigt i andra efter en spelvändning när hon smög bakom ryggen på just Ericsson, vann duellen och helt ensam med Katie Fraine placerade hon in 2-0. Det var västerbottningarnas andra mål på tre avslut på mål.

Förlusten var tung för guldjagande Linköping som hade 12-3 i avslut. Umeå klättrade upp på säkrare mark i och med segern och har sex poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet