Foto: TT Nyhetsbyrån

Isaksson storspelade i 0–1-förlust

Uppdaterad
Publicerad

De svenska chanserna var lätträknade i Marseille. Frankrike pressade mot ett svenskt lag som i alla fall hade ett vapen – Andreas Isaksson. Men det räckte alltså inte. Hemmalaget segrade med 1-0.

–Vi behöver honom i en sådan här match och det visade han verkligen i dag, berömde Erik Hamrén sin målvakts insats.

Isakssons räddningar var den svenska ljusglimten. Avsluten vann Frankrike med 22-2.  Det säger det mesta. Vi har råd att beskriva blågults samtliga avslut...

Isac Kiese Thelin stod för det första och det kom inte förrän i slutet av första halvlek.

MFF-anfallarens teknik när han tog emot Zengins boll var imponerande. Han vände och slog till på volley och det var inte långt borta.

– Det var kul att få starta men jag är besviken på resultatet. De spelar bra offensivt men vi höll uppe defensiven bra i hela första och i stora delar av andra, säger Isac Kiese Thelin till TV4.

I den andra lyckades Erkan Zengin få till ett skott mot mål, tyvärr rätt på Mandana i målet. Fler svenska chanser än så blev det inte.

”Gör det riktigt, riktigt bra”

Andreas Isaksson gjorde en kanonmatch och flera fina räddningar på de franska världsspelarnas försök att spräcka nollan.

– Isaksson gör det riktigt, riktigt bra, säger Kiese Thelin.

Men till sist orkade inte ens Isaksson stå pall. I den 83:e minuten satte Raphael Varane 1-0.

– De har 10-15 hörnor, så det är svårt, säger Isaksson om att målet kom på hörna.

Han var annars nöjd med sitt och Sveriges spel.

– Vi möter ett väldigt bra lag. Vi står upp ganska bra. Jag gör inga tv-räddningar de var okej allihop, säger Isaksson ödmjukt.

Karim Benzema hade sedan chansen att göra 2-0 på straff efter att Oscar Wendt olyckligt fått en studsande boll på handen i straffområdet. Men Benzema brände straffen högt över ribban och 1-0 stod sig matchen ut.

– De vinner rättvist, inget snack. Men det känns jobbigt att få stryk när vi höll nollan så länge, sa Erik Hamrén till TV4 efter matchen.

– Det var många som var bra i den här matchen. Jag tycket jag fick många positiva svar. En färsk backlinje gör det riktigt bra, Kim var bra, Isac visar att han vill vara med och Seb gör alltid ett hundra-jobb, säger Hamrén efter dagens förlust.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.