Ishizaki hänger på Nils-Eric Johansson. Foto: Bildbyrån.

Ishizakis kanon tog AIK in i guldstriden

AIK tog chansen att hänga på i guldstriden genom att slå Malmö på Friends med 2-1. Stefan Ishizaki avgjorde med en kanon efter en dryg timme.

– Det gav oss tre poäng vilket var otroligt viktigt. Det var mycket glädje och känslor, säger Ishizaki till C More.

Ishizaki tog på bröstet emot en utboxning av Johan Wiland och drog till på volley med sin höger och bollen satt stenhårt i målet. Målet kom när Malmö hade haft en bra period och vaskat fram ett par halvchanser för att ta ledningen. Det var ett vackert mål.

I slutminuterna hade MFF en jättechans att snuva AIK i guldjakten. Anton Tinnerholm spelade in bollen till Agon Mehmeti som inte hann vinkla in bollen från nära håll. I momentet efter fick Rasmus Bengtsson sitt andra gula kort och visades ut.

”Vi har varit vana att slåss om guldet”

– Det var en tung match med mycket kamp. 2-1 kom ologiskt när vi hade matchen. Det är typiskt oss för tillfället. Vi har matchen men får inget. Vi har varit vana att slåss om guldet och nu är vi nästan i mitten av tabellen, säger MFF:s anfallare Markus Rosenberg besviket.

Henok Goitom gav AIK en tidig ledning efter att ha fått bollen serverad av Johan Blomberg som spelade in den snett bakåt i straffområdet. Goitom fick inte riktigt ren träff och bollen studsade även på ett MFF-ben och studsade över Wiland som gått ner för att täcka efter marken, 1-0.

Strax före pausvilan kom Malmö, som fick inkassera andra förlusten den här veckan efter 0-2 mot Real Madrid i Champions League, igen och Vladimir Rodic sprang i djupet och slog in Yotuns öppnande passning från vänster, 1-1.