Erik Israelsson lämnar Hammarby för nederländska PEC Zwolle. Foto: TT Nyhetsbyrån

Israelsson lämnar Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenska Hammarby mister en av sina största profiler. Erik Israelsson är klar för spel i PEC Zwolle i nedeländska ligan.

– Jag vill tacka alla ledare, spelare och inte minst alla fantastiska supportrar för tre fantastiska år i Hammarby. Jag är stolt över att ha fått möjligheten att representera Hammarby och har alltid gjort mitt bästa, säger Erik Israelsson till Hammarbys hemsida.

– Nu väntar nya erfarenheter för mig men jag kommer aldrig att glömma hur fansen fick mig att känna mig uppskattad.

”Förstärker laget inom kort”

Erik Israelsson kom till Hammarby från Kalmar FF inför säsongen 2014 och har under sin tid i Stockholmsklubben gjort 20 mål och tio målgivande passningar på 76 matcher. Han utsågs också till årets spelare i Hammarby 2015.

– Det här är andra utlandsförsäljningen på kort tid från Hammarby och att våra spelare är intressanta på en internationell marknad är ett tydligt bevis på att verksamheten utvecklas bra. Nu fortsätter arbetet med komplettera truppen och förhoppningsvis kommer vi kunna förstärka laget inom kort, säger Hammarbys sportchef Mats Jingblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.