Janne Andersson: ”Firade ensam på balkongen i natt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter 2-1-segern mot Frankrike såg landslagstruppen till att fira med utgång.

– Det var en grym kväll, säger matchhjälten Ola Toivonen.

– Jag satt faktiskt ute på balkongen ensam i natt ganska sent och insöp den sköna atmosfären, säger förbundskapten Janne Andersson.

Det var den sista tävlingsmatchen för säsongen. Nu väntar sommarledigt för landslagsstjärnorna.

Och man kunde inte ha gått på ledighet i finare stil. Segern mot Frankrike innebär att Sverige toppar VM-kvalgruppen.

VM-kval fotboll

Det faktumet firades av landslagstruppen i natt. Efter en förfest i omklädningsrummet begav sig stjärnorna ut i Stockholmsnatten.

– Vi käkade, och gick på spelning. Bra musik och skönt häng, så det var super. Det är alltid kul att sitta och hänga med lagkamraterna över ett glas vin.

Förbundskapten Janne Andersson var inte med ute på stan, men njöt på eget håll.

– Jag åt lite mat när vi kom tillbaka till hotellet. Sen satt vi och pratade ett bra tag. Det var en sådan där kväll när man inte vill gå och lägga sig. Så jag satt faktiskt ute på balkongen ensam här i natt ganska sent och insöp den sköna atmosfären. Det har hänt några få gånger i livet, att man känt att dagen inte får ta slut, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet