Jens Fjellström är klar för Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Fjellström blir assisterande i MFF

Uppdaterad
Publicerad

I går avslöjade Jens Fjellström att han slutar som expertkommentator för C More och TV4. I dag presenterades han som ny assisterande tränare för Malmö FF. ”Det känns som att ha kommit hem igen”, säger han till SVT Sport.

Efter 15 år på kanalen där han bland annat jobbat med allsvenskan som expert blir han nu assisterande tränare för Malmö FF där han avslutade den aktiva karriären. Efter att ha spelat i Djurgården 1988-1992 har han sedan representerat MFF i två sejourer, -93 till -97 samt 99-00. Däremellan på lån till kinensiska Dalian Wanda.

”Som att komma hem igen”

Nu går han alltså från spelare till ledare i klubben.

– Det känns jättebra. Det känns som att ha kommit hem igen, säger Fjellström till SVT Sport.

– Jag har funderat på tränarjobbet många gånger under de femton år som jag varit expertkommentator, och nu kändes det som att tiden var rätt, säger han.

”Pusselbitar som helt plötsligt föll på plats”

På frågan om varför han tackade ja till jobbet svarar han utförligt.

– Det är ganska många olika pusselbitar som jag tycker helt plötsligt föll på samma plats. Jag har haft ett sug efter få komma tillbaka till fotbollen och vara en del av ett lag som man jobbar dagligen med för att utveckla. Det ska bli jättespännande att se om jag kan få andra att växa, säger han.

– Att det dessutom är en fråga som kommer från Malmö FF, som har varit Sveriges ledande klubb, inte minst de senaste åren, som har faciliteter, ett spelarmaterial som är jättespännande, en bra organisation och stabil ekonomi vilket borgar för en långsiktig satsning.

”Pratat mycket genom åren”

Sportchefen Daniel Andersson om värvningen:

– Jag har länge haft Jens i tankarna och vi har pratat mycket genom åren. Jag känner att vi tänker fotboll på liknande sätt, säger han.

Jens Fjellströms kontrakt som assisterande tränare i Malmö FF gäller från om med nästa måndag, 1 augusti, till och med 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.