Juve skakat efter skandalderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Juventus kan den här veckan säkra sin fjärde raka Serie A-titel men det är dämpade känslor efter gårdagens 2-1- förlust mot Torino i Turin-derbyt.

Stora publikstörningar inträffade runt matchen. Bland annat skadades nio personer på Torinos sektion när en kraftig smällare briserade. 300 Torino-fans hindrade Juventus spelarbuss från att ta sig till stadion och den utsattes också för stenkastning och en ruta gick sönder.

– Det är en förlust för hela Italien, säger Juves coach Massimiliano Allegri som framför allt oroar sig för att familjer drar sig från att gå på fotboll om detta får fäste, enligt Reuters.

Juve-fansens biljettköp till bortamötet med Sampdoria i Genua på lördag har nu tillfälligt stoppats. Redan på onsdag möter Juventus Fiorentina hemma, en dag ligasegern kan säkras vid vinst samtidigt som Lazio inte vinner mot jumbon Parma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.