Harry Kane gjorde tre nya mål för Tottenham i dag. Foto: TT Nyhetsnyrån

Tyvärr, Cristiano Ronaldo och Alan Shearer.

Nu är Harry Kane större än er.

Med dagens hattrick skrev Harry Kane historia.

”Jag njuter”, säger han.

Tottenhams Harry Kane, som tidigare i veckan för första gången togs ut i Englands landslag, fortsätter att imponera. I dag gjorde han ”Spurs” tre första mål i 4–2-segern hemma mot Leicester. Därmed har han tagit över förstaplatsen i Premier Leagues skytteliga, och blev samtidigt historisk.

Han har nu gjort 14 mål under årets tre första månader, vilket är ett mer än de tidigare rekordhållarna Alan Shearer och Cristiano Ronaldo, enligt statistiktjänsten Infostrada.

Premier League 2014-2015

– Kul att få göra mitt första hattrick. Det är roligt när målen och vinsterna kommer, sade han i en tv-intervju direkt efter matchen.

”Jag njuter”

Kane gjorde under höstsäsongen sex mål och står därmed noterad för totalt 19 mål den här säsongen, ett mer än Chelseas Diego Costa som toppade skytteligan inför dagens omgång.

– Jag njuter av varje minut. Som anfallare får man självförtroende när målen kommer, säger han.

Leicester kämpade sig tillbaka

Tottenham såg ut att gå mot en klar seger då de ledde med 2–0 redan efter 13 minuter. Men Leicester kom tillbaka och hade 2–2, men i den 64:e minuten gjorde Kane 3–2 på straff. Det såg ut att bli segermålet, men med fem minuter kvar av ordinarie matchtid satte Jeff Schlupp olyckligt bollen i eget mål.

Leicester gav dock inte upp utan reducerade på tilläggstid genom David Nugent. Närmare än så kom de inte utan förlorade stannar kvar på tabellens sista plats. Tottenham är kvar på sjunde plats och fortsätter att kämpa om en Champions League-plats.