Foto: Bildbyrån

Kanonträffen räddade Bajen

Uppdaterad
Publicerad

Ett självmål såg ut att sänka Hammarby.

Ett självmål som skulle försvåra avancemangschanserna i Svenska Cupen.

Men Amadaiya Rennies snygga kvttering gör att det blir en spännande gruppfinal mot AIK inför minst 35 000 åskådare.

Tre minuter in i matchen mot Landskrona på den välfyllda hemmaarenan chockades Hammarby. Självmål av backen Lars Sätra efter en hörna.

En förlust i dagens cupdrabbning skulle ge AIK ännu större fördel i kampen om gruppsegern, då skulle Hammarby behöva vinna med fyra mål. Men Amadaiya Rennie frälste de grönvita.

Svenska Cupen

I den 67:e minuten sköt liberianen från distans – snyggt, välriktat och in i mål via stolpen. 1–1 som också blev slutresultatet.

– Man är bekymrad över att vi inte klarar av sådana saker som vi har gjort tidigare. Det finns mycket att jobba med och det är svårt att veta var man ska börja någonstans, säger Hammarbytränaren Nanne Bergstrand till SVT Sport efter matchen.

Om en vecka avgörs den sista gruppspelsmatchen, Stockholmsderby på Friends där 35 000 biljetter redan har sålts. Ett rivalmöte som Hammarby måste vinna för att gå vidare till kvartsfinal i Svenska cupen. För konkurrenten räcker oavgjort.

– Jag hade varit väldigt orolig om jag var i AIK med tanke på hur vi spelade i dag, säger Bergstrand ironiskt och fortsätter med en mer seriös ton.

– De är stora favoriter, de blev nog inte skrämda av det de såg här.

AIK:aren Johan Blomberg tror det blir en helt annan match på lördag.

– Då är det andra förutsättningar, vi kommer få se ett annat Hammarby, säger Blomberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet