Guidetti bänkad i säsongens Liga-premiär för Celta Vigo. Foto: BILDBYRÅN

Kaos-start för Guidetti i La Liga

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en tuff inledning på ligan för John Guidetti i går. Svensken började på bänken och hans Celta Vigo förlorade dessutom mot La Liga-nykomlingen Leganés.

Förra säsongen gjorde den svenska landslagsspelaren, John Guidetti, sammanlagt tolv tävlingsmål för sitt Celta Vigo.

I år var tanken att 24-åringen efter sina fina prestationer dessutom skulle få en plats i startelvan – men det var inte vad tränare Eduardo Berizzo tänkte.

Guidetti fick tvärtom en väldigt tung start på säsongen, när han inledde på bänken. Istället var det anfallstrion Fabian Orellana, Iago Aspas och Theo Bongonda som inledde på topp.

Byttes in till stökigheter

Med ställningen 0-0 i den 65:e matchminuten byttes dock svensken in. Istället för att i ligapremiären visa vad han visade hela förra säsongen, utbröts kaos på planen.

Först åkte hemmalaget på ett baklängesmål. Leganés-backen Victor Diaz satte ledningsmålet i 74:e minuten och Celta Vigo var i uppförsbacke. I jakten på kvitteringen fick hemmapubliken istället se hur det blev stökigt ute på planen – däribland ett rött kort till gästernas David Timor på avbytarbänken.

Guidetti kritiserad

John Guidetti, som enligt lokaltidningarna inte imponerat på försäsongen, lyckades med sitt Celta Vigo inte kvittera i matchen och säsongens första match blev en förlust. 1-0-seger till Leganés som alltså fick en ypperlig start på sin första säsong i La Liga, någonsin.

Närmast väntar ligans absolut största utmaningar för Celta Vigo. Real Madrid på bortaplan i helgen och sedan det andra Madrid-laget Atletico de Madrid om två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.