Rosenberg tycker klubben borde fått bättre betalt för försäljningen av Kjartansson. Foto: Bildbyrån

Kaptenens kritik mot egna klubben

Uppdaterad
Publicerad

Sportchefen Daniel Anderssons plan är att återinstallera Markus Rosenberg som skyttekung. Men lagkaptenen är kritisk mot försäljningen av Vidar Örn Kjartansson. ”I den position vi befinner oss tycker jag att det är för dåligt betalt”, säger han till Expressen.

MFF säljer allsvenska skyttekungen Vidar Örn Kjartansson till israeliska Maccabi Tel Aviv – en försäljning som anfallskollegan Markus Rosenberg beskriver som ”märklig”.

– Vi har satt oss i en situation där vi, till skillnad från alla andra allsvenska lag, inte behöver sälja. De två åren i Champions League har gjort att vi inte ska behöva sätta oss i den här situationen, säger Rosenberg till Expressen apropå att klubben vuxit till en ensam ekonomisk jätte i svensk fotboll.

Så har turerna gått kring försäljningen

För SVT Sport berättar sportchefen Daniel Andersson hur klubben resonerat och hur turerna har gått kring försäljningen av Vidar Örn Kjartansson.

– Det har varit väldigt stor intresse hela sommaren och många klubbar har hört av sig. Sedan har det här intresset accelererat de senaste dagarna och till sist kom vi överens, säger Andersson och fortsätter:

– Han har gjort väldigt mycket mål och varit avgörande i många matcher. Nu får andra spelare chansen att kliva fram i den rollen.

Ny roll för Rosenberg

Malmö FF byggde en stor och stark trupp rustad för europeiskt cupspel – men missade chansen att ta sig dit igen.

Försäljningen är mot bakgrund av det logisk och sportchefen tycker att den anfallsbesättning som finns kvar räcker för att behålla den allsvenska serieledningen in i mål.

– Vi har tagit in Alexander Jeremejeff. Vi har Jo Inge Berget som kan spela på topp, säger han och tror en förändring av Rosenbergs roll kan göra att laget fortsätter att producera mål:

– ”Mackan” har fått ta en roll där han tagit mycket dueller och gjort plats för Vidar – nu kanske det blir en annorlunda roll för Mackan där han kan göra lite fler mål.

Ni kommer inte tappa mark i guldstriden nu då?

– Vi känner att vi är starka framöver ändå, säger Andersson och fortsätter:

– Det är klart en bra försäljning ekonomiskt för klubben. Så kan man se det, men vi har en stark trupp framöver. En spelare har lämnat och nu tittar vi framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.