Marcus Berg nickar för ​Panathinaikos i första mötet mellan lagen den 28 juli. Foto: Bildbyrån

Konstgräs ska ge fördel för AIK i returmöte

Uppdaterad
Publicerad

Förlusten med 1-0 i Aten efter ett sent mål av Panathinaikos gör att AIK måste vinna när det är dags för returmatch i den tredje kvalomgången till Europa League. Men matchen spelas inte på hemmaplan för AIK.

Det är matchen som spelades mellan Premier League-mästaren Leicester och stjärnlaget Barcelona på Friends Arena som ställer till det för AIK. I kvällens returmöte i Europa League-kvalet tvingas AIK ta emot Panathinaikos på Stockholmskonkurrenternas hemmaarena Tele2. Detta har tidigare väckt stora protester, men nu verkar laget ha förlikats med det.

– Det här är handen som vi har fått tilldelad oss. Vi har slutat gnälla på det för länge sedan, sade AIK-kaptenen Nils-Eric Johansson till Dagens Nyheter under presskonferensen inför matchen.

Europa League

Vana vid konstgräs

Men det behöver inte vara en nackdel för AIK att spela på Tele2 Arena. Att planen har konstgräs kan mycket väl vara en fördel för AIK, som är betydligt vanare vid underlaget än Panathinaikos.

– Det är möjligt att det är en fördel. Det är svårt att säga, man vet aldrig förrän efteråt, säger AIK:s tränare Rikard Norling till Fotbollskanalen.

Han menar att det krävs en kraftfull offensiv insats för att ta sig vidare till den sista kvalomgången.

– Vi är förberedda för att gå in i en match som vi ser fram emot och har stora ambitioner med. Vi vet att vi måste gå ut och göra någonting alldeles speciellt, säger Rikard Norling till Dagens Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet