Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kosovare Asllani om bristerna i offensiven: ”Det hade varit kul...” Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Kosovare Asllani om de misslyckade avsluten: ”Detalj som behöver bli bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige öste på med målchanser mot Schweiz i andra halvlek, utan att riktigt komma till något farligt avslut. Kosovare Asllani medger att det saknades det lilla extra.

– Det hade varit kul att göra ett spelmål, säger hon.

Sverige är känt för att göra mål på fasta situationer.

Så blev det också mot Schweiz när mittbacken Magdalena Eriksson nickade in Kosovare Asllanis frispark.

Damlandslaget i fotboll

Totalt i matchen hade Sverige 18 avslut (elva på mål). Framför allt i andra halvlek var det många lägen som var farliga, men där sista touchen blev uddlös.

– Den sista detaljen i offensivt straffområde behöver bli bättre. Vi kommer runt på kanterna men måste vara ännu tydligare i inspelen och löpningen i straffområdet, säger Kosovare Asllani.

Mycket ansvar på Blackstenius

Sverige saknar just nu flera offensiva spelare. Båda Fridolina Rolfö, Rebecka Blomqvist och Lina Hurtig är borta på grund av skador.

I deras frånvaro läggs mycket av ansvaret på Stina Blackstenius, men hon har samtidigt fått knappt med speltid i klubblaget Arsenal under hösten.

”Skönare för forward att göra mål än back”

Förbundskapten Peter Gerhardsson tycker samtidigt det var positivt i sig att Sverige skapade så många lägen.

– Som forward är det alltid skönt naturligtvis att göra mål. Men det är också viktigt att känna att man skapar chanser. Det är värre om man inte är involverad i någonting.

– Men jag tror det är viktigt och skönare för en forward att göra mål än för en back, för självförtroendet. Det kan vara så, säger han till SVT Sport.

Se höjdpunkter från matchen på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet