Se Magdalena Erikssons avgörande nick i spelaren ovan Foto: Bildbyrån

OS-drömmen lever för Sverige – Magdalena Eriksson bakom segermålet

Schweiz hade Sverige i brygga i första halvlek. Då nickade Magdalena Eriksson in segermålet efter en frispark signerad Kosovare Asllani

– Otroligt viktiga tre poäng. Vi steppar upp i andra halvlek och känns mycket mer stabila, säger Eriksson efter matchen.

Schweiz har inlett Nations League med två förluster och ligger sist i gruppen. Ändå låg ett schweiziskt ledningsmål i luften på Gamla Ullevi i slutet av första halvlek.

Men då fick Sverige frispark – och gjorde vad de är bäst på: mål på fasta situationer.

Damlandslaget i fotboll

Precis som i Spanienmatchen var det Kosovare Asllanis känsliga högerfot som låg bakom och Magdalena Erikssons huvud som ordnade 1-0.

Musovic tillbaka i målet

Första 45 lämnade annars en del att önska, Schweiz hade två riktigt farliga lägen – det ena ett skott i ribban av Hammarbyspelaren Smilla Vallotto.

Det andra räddades av Zecira Musovic, som fick chansen igen mellan stolparna efter att Jennifer Falk stått senast mot Italien.

I andra halvlek skapade Sverige klart mest samtidigt som ett tröttkört Schweiz föll tillbaka.

”Bättre i andra halvlek”

Johanna Rytting Kaneryd var planens hetaste spelare på sin högerkant och skapade en drös chanser – men matchen slutade 1-0.

– Ibland har vi såna dagar. Ibland sitter de lägena som vi får. Sån är fotbollen och så är det. Men vi spelar mycket bättre i andra halvlek och vinner rättvist. Det var tryggt och stabilt speciellt i slutet av matchen och det känns bra, säger Magdalena Eriksson.

Segern innebär att Sverige är fortsatt tvåa i gruppen, tre poäng bakom Spanien – som timmen innan besegrade Italien efter ett sent segermål av Jennifer Hermoso.

Se höjdpunkter från matchen på SVT Play.

Sveriges chanser i nations league

Efter tre matcher i Nations League, har Sverige vunnit två matcher och förlorat en (premiären mot Spanien).

Nu vänder gruppspelet med ytterligare tre matcher. Spelschemat för svensk del är:

31 oktober: Sverige – Italien

1 december: Schweiz – Sverige

5 december: Spanien – Sverige

Turneringen fungerar som OS-kval och Sverige måste gå om Spanien och vinna gruppen för att ha chans att ta sig till OS, där Europa enbart har två platser utöver värdlandet Frankrike som är direktkvalificerat.