Foto: Bildbyrån

Efter Juventus drömstart – kryss i italienska stormötet

Uppdaterad
Publicerad

Ingen Zlatan Ibrahimovic eller Olivier Giroud i Milan. Men en Alvaro Morata i Juventus som gav hemmalaget hopp om säsongen första seger efter ett tidigt ledningsmål.

Men med kvarten kvar kunde Zlatans ersättare Ante Rebic nicka in kvitteringen som grusade Juventus drömmar.

Morata, som blev målskytt även senast mot Malmö i Champions League-gruppspelet, fick en passning vid mittlinjen tidigt i matchen och sprintade iväg på en sololöpning som höll hela vägen och kröntes  med en chipp i nät bakom Milanmålvakten.

Milan tryckte på för kvittering i en match som var både fysisk och underhållande, trots att ytterligare mål länge lyste med sin frånvaro.

Men i 76:e kom så utdelningen på en hörna. Sandro Tonali stod bakom tillslaget, som landade perfekt på Ante Rebics panna och via stolpen i mål. Rebic, som för övrigt agerade ersättare åt en skadad Zlatan Ibrahimovic, i toppen av Milans startelva.

Fortsatt tungt för Juventus

Krysset innebär att Juventus tunga inledning på säsongen förstärktes. Laget har hittills inte tagit någon trepoängare med fyra omgångar spelade och har halkat långt ner i tabellen.

Milan däremot, gick tack vare kvitteringen upp på samma poäng som ledande ärkerivalen Inter.

Lagens andra svensk, Dejan Kulusevski, började på bänken för Juventus men blev inbytt i den 78:a matchminuten.

Serie A

Juventus logo

Juventus

1 - 1

AC Milan logo

AC Milan

Allianz Stadium, Turin
Publik: 18785
Domare: Daniele Doveri

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.