Zlatan: Henke passar bättre som tränare än jag

Uppdaterad
Publicerad

Erik Hamrén har varit förbundskapten i fem år nu. Inget talar för att han ska sluta än men när den dagen kommer vet förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck vem han vill se på posten – Henrik Larsson. Ett val som Zlatan skriver under på.

– Jag skulle gärna se Henrik Larsson som svensk förbundskapten, jag tycker att han har visat att han vet vad tränaryrket handlar om, inte minst nu i Falkenberg, säger Lars Lagerbäck i en intervju i Expressen.

– Henke och jag har en väldigt bra relation efter åren med landslaget och vi har fortfarande kontakt så jag är väl kanske lite färgad, men jag tror att han skulle bli en bra förbundskapten, säger Lagerbäck om Henke.

EM-kval Fotboll 2014-2015

På dagens presskonferens inför EM-kvalet fick Lagerbäck medhåll från en tung tyckare – Zlatan Ibrahimovic.

–Jag tycker att före detta spelare ska komma in som tränare och komma in i svenska systemet och lära ut det dom varit med om. Det är inte många som varit med om Henkes karriär. Han är en bra representant för Sverige. Vem skulle inte vilja ha honom som tränare? Alla skulle vilja ha honom. Absolut.

Om Henke inte blir aktuell i framtiden så finns ju alternativet att ta in en minst lika stor stjärna i  Zlatan. Iibrahimovic ler när han får frågan om ett eventuellt förbundskaptensjobb.

– Nej... Jag tror inte det. I första halvlek hade jag knockat två, sedan haade jag knockat åtta efter matchen, säger Zlatan skämsamt och skrattar.

13:46

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet