Foto: Bildbyrån

Skumpan på kylning för Leicester

Uppdaterad
Publicerad

Leicester fick med sig 1-1 mot United i Manchester och får vänta på klubbens första historiska ligaguld. Redan i morgon kväll kan den största skrällen i engelsk fotbollshistoria bli ett faktum om Tottenham inte vinner borta mot Chelsea, en svår match.

– Det var tufft med Manchester United som dominerade bollinnehavet men jag gjorde ett viktigt mål och vi hade ett par halvchanser för ett mål till men jag vill inte vara för gniden i dag. Men jag kan inte säga att vi har en hand på bucklan, den är inte vår förrän vi får två händer på den, men vi ska titta på matchen i morgon, säger Wes Morgan leende till Sky Sports. 

Efter en vunnen poäng i Manchester gick fansen ut på gatorna hemma i Leicester och firade. Det vare folkfest. Man hade planer på att visa Chelsea-Tottenham hemma på King Power-stadion inför 30 000 åskådare men det stoppades på grund av att rättighetsinnehavarna på kommersiella tv-kanaler nobbade förslaget.

”Tottenham Hotspurs, vi väntar på er”, ropade bortafansen på Old Trafford.

”Jag tycker att oavgjort var ett rättvist”

– Det var en bra prestation och efter vårt mål spelade vi upp oss. Jag tycker att oavgjort var ett rättvist resultat, säger tränaren Claudio Ranieri, som inte kommer att se morgondagens match mellan Chelsea och Tottenham eftersom han då är på väg hem från Italien och befinner sig på ett flygplan.

– Jag kanske får reda på resultatet när jag stiger av flyget, funderar italienaren.

I slutminuterna blev Leicesters Danny Drinkwater utvisad sedan Memphis Depay ramlat precis utanför straffområdet efter en ganska lätt kontakt, något Man U-spelarna ville ha straff för. Det var United som gick för ett segermål men Leicester fick återigen med sig ett hyfsat resultat även om det inte räckte till det historiska guldet.

Mardrömsstart för Leicester

Manchester United tog ledningen i den åttonde minuten med 1-0 på Old Trafford.

Man U tog hand om kommandot direkt. Före målet spelades bollen upp på högerkanten och ett inlägg gick över hela försvaret bort till Anthony Martial som stod helt omarkerad i den bortre delen av straffområdet.

Han drog till direkt och hårt efter marken smet bollen in bredvid Kasper Schmeichel.

Tio minuter senare nickade Wes Morgan in 1-1 för Leicester efter en frispark slagen i djupet. Det var extremt trångt i straffområdet med flera tuffa närkamper men Leicesters kapten fick fram pannan på bollen i röran nära målet. Redan i den 17:e minuten var målfabrikationen över i Manchester.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.