Liverpool avgjorde sent mot Ludogorets

Liverpool tog en programenlig seger hemma mot bulgariska Ludogorets med 2-1. Det krävdes dock ett straffmål i 93:e minuten för att ordna segern i Liverpools första CL-match på fem år.

Steven Gerrard var iskall från elva meter sedan Javier Manquillo fällts i utkanten av straffområdet. Liverpools lagkapten satte straffen till höger.

Mario Balotelli gjorde sitt första mål i Liverpool när han snappade upp en boll i straffområdet och sköt 1-0 i 82:a minuten. I 90:e kvitterade Dani Abalo efter att ha stuckit i djupled. Liverpool och Gerrard skulle dock få sista ordet.

I gruppens andra match vann Real Madrid hemma mot Basel med hela 5-1. Storsegern innebär att spanjorerna är det första laget att nå 1 000 mål i Champions League. Karim Benzema blev den historiska målskytten, när han fastställde slutresultatet till 5–1.