Foto: TT Nyhetsbyrån

Lustig missar EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Lustig har dragits med en fotskada – nu står det klart att han missar det viktiga EM-kvalmötet med Montenegro i juni.

– Tråkigt att missa EM-kvalet. Men jag är inte hundra ännu och siktar på att var tillbaka nästa säsong, säger högerbacken till Sportexpressen.

Svensken, till vardags i Celtic, har inte spelat en match med klubben på drygt fyra månader. Anledningen är en fotskada han ådrog sig i cupmötet med Dundee den 7 februari.

EM-kval fotboll

– Jag stukade insidan av foten och tänkte att jag skulle vara borta max två veckor. Men det visade sig vara värre än befarat. Ledbandet var uttänjt och det var ett blåmärke på skelettet.

Skadan sätter alltså stopp för hans medverkan i EM-kvalet mot Montenegro den 14 juni.

– Jag siktar på att vara tillbaka till vi startar upp nästa säsong.

Skadan innebär att förbundskapten Erik Hamrén får klara sig utan ytterligare en försvarare. Sedan tidigare står det klart att Mikael Antonsson missar matchen på grund av skada och dessutom är Andreas Granqvist avstängd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet