”Olympiakos mer ojämna”

Uppdaterad
Publicerad

Första Champions league-matchen i Sverige på fjorton år.

Svenska mästaren Malmö mot grekiska ligans dito.

Och MFF är kaxigt inför mötet med Olympiakos.

Champions league-febern märks i Malmö. Loggorna för Europas största fotbollsturnering pryder insidan av Malmös arena. Som kommer att vara fullsatt.

Dagen före andra gruppspelsmatchen och MFF:s första på hemmaplan tränar malmöiterna, mittfältarna Markus Halsti och Simon Kroon som har haft skadebekymmer deltar i passet och verkar redo för Olympiakos.

Champions League 2014-2015

– Vi hoppas att vi har med Halsti i morgon, säger Malmötränaren Åge Hareide på presskonferensen.

Tre mål av Forsberg i helgen

Malmö genrepade med 4–1-seger mot Mjällby, formtoppade Emil Forsberg gjorde ett hattrick. Medan Olympiakos förlorade med 0–1 mot Atromitos. Säsongens första nederlag för de rödvita.

– Jag tror inte det betyder så mycket. Jag tror inte heller att de är det bästa laget som kommit hit. Salzburg var bättre. Olympiakos är duktiga, ingen tvekan om det, men de är mer ojämna än Salzburg.

Rosenberg viktig

Anfallaren och lagkaptenen Markus Rosenberg sköt Malmö till CL-gruppspelet och den fjorton år långa väntan på ett svenskt lag i Europas finrum var över. I första gruppspelsmatchen mot Juventus i Turin skadades 32-åringen och blev utbytt i början av andra halvlek. Efter det gjorde Juves Carlos Tevez båda målen vid 2–0-segern.

Nu siktar han på att vara på gräset hela matchen – och fortsätta skapa ett fruktat anfallspar med Isaac Kiese Thelin.

– Det är ganska enkelt att spela med honom. Vi kombinerar varandra bra. Han är stark, duktig på huvudet och väldigt smart för att vara så ung. Kollar man hans fysik, hans fötter och hans huvud så finns det inga gränser för hur bra han kan bli, säger Markus Rosenberg.

I Olympiakos trupp finns ett bekant ansikte för Malmö, tidigare MFF:aren och landslagsmannen Jimmy Durmaz. Champions League-matchen avgörs på onsdag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet