Foto: Bildbyrån

Malmö FF föll mot Örebro i cupen

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästarna Malmö FF åkte på en rejäl mina i hemmamötet med Örebro i  kvartsfinalen av Svenska cupen (0–1). Gästerna stod för en mycket taktiskt genomförd match och är klart för semi.            

– Vi gör ett jättebra försvarsjobb där vi jobbar jättehårt och det blev ganska bra. Dom är fantastiskt bra och har många egenskaper, så jag är supernöjd att vi kunde nolla dom här, säger Örebros tränare Alexander Axén.                

Skånelaget radade upp chanser i jakten på en kvittering i andra havlek där bland annat Markus Rosenberg hade en nick i ribban. Men laget lyckades inte få hål på målvakten Jacob Rinne.

Svenska Cupen

– En normal dag hade vi vunnit med 5 eller 6–1. Vi spelade bra men hade inte rätta skärpan i avsluten, säger Markus Rosenberg till SVT Sport.

Har ni mött för lätt motstånd på försäsongen, med USA-turnén och i gruppen i cupen?

– Nej vi behövde vila längre efter Champions League och vi ligger i fas där vi ska vara.

”Måste göra mål”

MFF:s tränare Åge Hareide:

– Det är bara att gratulera Örebro till segern. Vi vill vinna matchen, men vi måste få bollen i mål för att klara det. Vi har mycket boll men måste bli mer raka i positionsspelet. Dom försvarar sig gott.

Segermålet i 22:a minuten var efter en drömträff av Logi Valgardsson som drog till med en vänstervolley – stolpe in.

Örebro möter vinnaren i morgondagens match mellan Elfsborg och Hammarby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet